„Alergija maistui – didžioji dalis alergijos epidemijos, kurios paplitimas auga pastaruosius tris dešimtmečius. Daugėja maisto alergijos atvejų vaikams ir paaugliams, ypač pagausėjo sisteminių alerginių reakcijų, kurios gali baigtis mirtimi. Alergija maistui dažnai yra pirmoji alergijos klinikinė raiška, pirmoji vadinamojo atopijos žygio grandis. Alergija maistui gali reikštis įvairiais klinikiniais simptomais. Dauguma jų nėra specifiniai, todėl alergiją maistui būtina skirti nuo nealerginės kilmės jautrumo maistui, infekcinių ir somatinių ligų. Dalis ūminių alerginių reakcijų į maistą gali baigtis mirtimi“, – teigia knygos autorė Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorė dr. Odilija Rudzevičienė.
Šioje mokomojoje knygoje apžvelgta naujausia pasaulinė mokslinė literatūra, tarptautinių ir Lietuvos projektų maisto alergijos srityje rezultatai, tarptautiniai diagnostikos ir gydymo sutarimai. Aptariamos ne tik kitų mokslininkų publikacijos, bet ir autorės originalių mokslinių tyrimų šiais klausimais medžiaga. Šioje knygoje aprašoma alergijos maistui paplitimas, klasifikacija, maisto alergenai (išsamiai aprašomos alergenų baltymų šeimos, jų molekulinių komponentų svarba), klinikinės išraiškos, diagnostiniai metodai, gydymas ir profilaktika. Pateikiama klinikinių atvejų pavyzdžių, iliustruotų autorės nuotraukomis. Studentai ir gydytojai rezidentai galės pasitikrinti teorines žinias atsakydami į 116 savikontrolės klausimų, taip pat jie ras rekomenduojamą perskaityti literatūrą.
Mokomoji knyga skiriama medicinos studentams, gydytojams rezidentams, vaikų alergologams, alergologams ir klinikiniams imunologams, dermatovenerologams, vaikų ligų gydytojams, visų specialybių gydytojams.
Knygą galite įsigyti VU internetiniame knygyne, knygynuose „Akademinė knyga“, „Vaga“, el. knygynuose patogupirkti.lt, knygos.lt.
Komentarų nėra. Būk pirmas!